Dupa cum sugereaza si numele, aceasta selectie este o compilatie de raspunsuri la intrebarile commune pe care le adreseaza clientii nostri.

  1. La ce rezolutie ar trebui sa imi salvez pozele si grafica?

Rezolutia trebuie sa fie setata la 300 dpi.

Pozele si grafica extrase de pe internet sunt, de obicei, cu o rezolutie mica, 72dpi sau 96 dpi. Evitati aceste tipuri de grafica pentru ca vor aparea pixelate si incetosate atunci cand vor fi printate.

De asemenea, notati faptul ca ar trebui sa salvati pozele sub forma CMYK, nu RGB, atunci cand este posibil. Pentru imaginile salvate sub forma RGB exista posibilitatea sa nu fie printate cum trebuie. Daca nu puteti salva imaginea sub forma CMYK, contactati-ne.

  1. Cum pot primi o estimare de la dumneavoastra?

Va sugeram sa folositi formularul nostrum online pentru cererea estimarii. Altfel, cea mai buna cale pentru a va asigura ca primiti toata informatia necesara este sa ne dati un telefon la numarul:0757.454.089

  1. Cat dureaza pana cand este gata comanda mea?

De obicei depinde de complexitatea comenzii. Estimam ca majoritatea proiectelor printate pot fi gata in 1-5 zile lucratoare, odata ce clientul a aprobat mostra.

  1. Este considerat albul o culoare de imprimare?

Nu in mod normal, deoarece albul este culoarea standarda a hartiei, este pur si simplu recunoscuta ca absenta oricarei cerneli.

  1. Ce fisier ar trebui sa folosesc atunci cand transmit documentul meu electronic catre printare?

PDF (Portable Document Format) este cel mai utilizat si preferat format al unui fisier pentru transmiterea documentelor digitale.

6. Ce este aceea o “mostra”?

https://dexonline.ro/definitie/mostr%C4%83/sinteza

Prin printarea unei mostre inainte de tiparirea intregii lucrari este felul in care ne asiguram ca am stabilit tipul de acuratete al culorii si ca totul este pozitionat in conformitate cu cerintele dumneavoastra.

7. Cu ce se ocupa Tipografiadigitala.ro?

Oferim servicii de print digital, print de mari dimensiuni si machetare grafica publicitara. Ne place sa cream, administram, prelucram si imprimam in cantitati care satisfac nevoile clientilor nostri. O parte dintre materialele noastre printate includ reviste publicitare, manuale, brosuri, calendare, flyere, afise,  postere de mari dimensiuni si materile educative.

Capacitatile noastre includ:

Servicii de copiere – Copiatoarele noastre de mare viteza pot produce copii eficiente si economice.

Servicii de printare –   Va putem oferi solutia cea mai potrivita pentru dumneavoastra.

Servicii de finisare – Taiere la format, indoire(faltuire), colationare, capsare, indosariare, biguire si laminare.

Servicii de design – Machetare grafica

8. De ce culorile printate arata diferit fata de culorile de pe ecranul calculatorului meu?

Pe scurt, imprimantele si monitoarele produc culorile in mod diferit.

Monitoarele folosesc modelul de culoare RGB (red, green, blue), care, de obicei, suporta un spectru mai larg de culori. Imprimantele folosesc modelul de culoare CMYK (cyan, magenta, yellow, black) care pot reproduce majoritatea, dar nu toate, culorile modelul RGB. Depinzand de echipamentul folosit, in general CMYK potriveste 85-90% dintre culorile modelului RGB.

Atunci cand o culoare este selectata din modelul RGB care este in afara intervalului modelului CMYK, aplicatiile aleg ce cred a fi cea mai apropiata culoare care se potriveste. Programele ca Adobe Photoshop va vor permite sa alegeti cu ce culoare doriti sa o inlocuiti. Alte programe nu va permit acest lucru.